01

Introduksjon

Bo og leve

Bo og leve

02

Innhold

Aurskog er et tettsted nord i Aurskog-Høland kommune. Aurskog-området består av Aursmoen, Aurskog, Finstadbru og Lierfoss.  På Aursmoen ligger handelssentrum, skoler og idrettsanlegg. I Aurskog har vi et bredt spekter av næringsvirksomhet, varehandel og tjenester, samt en rekke frivillige organisasjoner. Aurskog har ca 5.000 innbyggere.

Historie

Aurskog var tidligere en selvstendig kommune opprettet i 1837. Kommunen ble delt i to 1. juli 1919 da Blaker ble skilt ut som egen kommune. Aurskog hadde 3.102 innbyggere etter fradelingen. 1. januar 1966 ble Aurskog kommune del av dagens Aurskog-Høland kommune som også består av de tidligere kommunene: Nordre Høland, Setskog og Søndre Høland. Ved kommuneslåingen 1.1.2020 ble også Rømskog kommune innlemmet i Aurskog-Høland kommune.

Aurskog het tidligere Urskog, forandret ved kongelig resolusjon 6. januar 1908.

Næringsvirksomhet og aktiviteter

Aursmoen har to små butikksentre og et godt utvalg av spesialbutikker, inkludert 3 matbutikker.

Aurskog har egen golfbane på Finstad Gård, åpnet i 2005. I dag er golfbanen kjent under navnet Romerike Golfklubb. Mer info finner du her: Romerike Golfklubb - Hjem (romerikegk.no)

Bygdas idrettslag, som er en av Aurskog-Høland kommunes største foreninger, heter Aurskog-Finstadbru Sportsklubb. I 1987 ble Aurskog IL og Finstadbru IF slått sammen til Aurskog-Finstadbru Sportsklubb (AFSK). Mer info: Aurskog-Finstadbru Sportsklubb (afsk.no)

Aurskog har også et aktivt skytterlag med nesten 300 medlemmer. Urskog Skytterlag ble stiftet i 1861 og er med det bygdas eldste forening. Urskog Skytterlag - mittdfs.no

Kjente bedrifter i bygda er Aksell AS, Stenqvist AS, Foodman AS, Bakke AS, Byggimpuls AS, og Nammo Bakelittfabrikken som produserer treningsammunisjon. Heidelberggruppen AS (tidligere Renor AS) er et behandlingsanlegg for farlig avfall. I 1999 begynte Think Nordic AS serieproduksjon av den elektriske bilen Think i Aurskog, men denne virksomheten ble flyttet til Finland høsten 2009. Lokalene etter Think ble i 2013 overtatt av Telemark Kildevann AS. I dag drives virksomheten på Aurskog under navnet Petpack Drikker AS.

Det er også en betydelig næringsvirksomhet på Finstadhagen næringsområde. Her ligger Bakke AS, Holtan Normark AS, Aurskog Elektriske AS, Stenqvist AS, Gprint AS, Grim Maskin AS, og AutoExperten Aurskog AS

På Aurskog Senter finner du butikkene Kiwi, Jernia, Nille, Trinita, Toves Salong, Aurskog Elektriske Forretning, For og Fritid og Aurskog Apotek, i tillegg til senterkafeen Kaffeskvetten, Aktiv Eiendom og hovedkontoret til Aurskog Sparebank.

Coop-bygget huser i tillegg til Coop Extra også frisørsalongen Studio Flid.

På Finstad gård og Romerike Golfklubb ligger restauranten Fjøset.

På Aursmoen finner du restauranten Thai Kitchen AS, som serverer tradisjonell thailandsk mat.

Ved innkjøringen til Aursmoen ligger Aur Gjestegård som leier ut lokale for private selskaper, samt gatekjøkkenet Grillkroa. 100 meter lenger bort, finner du YX Aurskog.

I tillegg har området et rikt kulturmiljø med en rekke arrangementer. Aurskogmart'n har blitt et samlingspunkt for bygda i august hvert år. På Aur Prestegård vil du finne et utall av utstillinger og arrangementer knyttet til kunst og kultur.

For de med barn, tilbyr Aurskog et utmerket skoletilbud, samt offentlige og private barnehager. Det er vedtatt bygging av en ny 1–10 skole som skal stå ferdig høsten 2025.

Aurskog gir sine innbyggere god livskvalitet med sitt naturskjønne område, et godt turterreng, og aktive lag og foreninger. Området gir sine innbyggere alt de trenger for å bo og leve et godt liv.

Romerike GK

Romerike Golfklubb kun korte 35 min fra Oslo og 25 min fra Lillestrøm!

AFSK

Organisert tilbud innenfor diverse idrett.

Alpakkagården

Få kvalitetstid med din egen alpakka!

03

Bilder

No items found.

04

Bildegalleri

No items found.

05

Les mer

Utbygging

Opplev luksusen av å bo i Aurskog Høland Kommune.

Utbygging

Jobb og næring

En attraktiv destinasjon

Jobb og næring

Opplev Aurskog

En perle i Indre Akershus

Opplev Aurskog

Spise og shoppe

Opplev det beste av Aurskog – spis, shop og nyt!

Spise og shoppe